Babyfotograaf worden

Babyfotograaf worden is een geweldige carrièrekeuze als je van kinderen houdt en met baby's werkt. Ouders willen professionele foto's van hun pasgeborenen. U kunt een freelance fotografiebedrijf opzetten of lid worden van een gevestigde portretstudio. Ongeacht uw pad moet u fotografie studeren, werken met baby's en een werkportfolio bouwen.

De belangrijkste factor bij babyfotografie is het gebruik van baby veilige verlichting. De meeste professionals gebruiken natuurlijke verlichting om overeen te komen met de stemming van de foto's. Als u echter een studiosessie hebt, kunt u stromen of snelheidslichten gebruiken. Als je kunstlicht gaat gebruiken, zorg er dan voor dat de lichten extern zijn. Je kunt ook licht rondspringen of grote diffusers gebruiken om licht zacht te maken. Vermijd ten slotte het gebruik van pop-upflitsen, omdat ze een slapende pasgeborene kunnen wakker maken.

Zorg ervoor dat de babyfotograaf die u kiest ervaring heeft met het werken met pasgeborenen. Het maken van pasgeboren foto's kan moeilijk zijn omdat ze nog niet volledig zijn ontwikkeld. De babyfotograaf moet zelfverzekerd en kalm zijn om de klus goed te klaren. Als je geen ervaring hebt met het werken met pasgeborenen, probeer dan te oefenen met een pop om te zien hoe de resultaten eruit zien. De foto's gemaakt door een professionele fotograaf kunnen de essentie van uw kind vastleggen.