Houten speelgoed voordelen

Houten speelgoed is beter voor kinderen en het milieu dan plastic speelgoed. Ze zijn biologisch afbreekbaar en gaan langer mee. Sommige houten speelgoed zijn zelfs gemaakt van duurzaam hout, wat goed is voor het milieu. Een houten speelgoed van goede kwaliteit is ook vrij van schadelijke chemicaliën. Goedkoop hout kan echter giftige lijmen en loodverf uitlogen.

Houten speelgoed is ook visueel aantrekkelijk, wat een belangrijk aspect is van de Montessori -filosofie. Minder keuzes helpen kinderen sterkere banden met hun speelgoed te ontwikkelen. Kinderen hebben de neiging om meer tijd met één speelgoed door te brengen dan met verschillende, waardoor ze hun eigen speelstijlen kunnen ontwikkelen. Het is ook gemakkelijker om houten speelgoed schoon te maken.

Het beste type hout voor uw kindspeelgoed is FSC -gecertificeerd. FSC-gecertificeerde bossen worden verantwoord en duurzaam geoogst en zijn vaak het speelgoed van de hoogste kwaliteit. Dit speelgoed voldoen ook aan strikte normen voor bosbeheer.